Zombik film

Itt van néhány népszerű zombifilm, amelyeket érdemes megnézni, ha érdekel a zombi műfaj:

Night of the Living Dead (Az élőhalottak éjszakája, 1968) – George A. Romero klasszikusa, ami meghatározó volt a zombifilmek számára.

Dawn of the Dead (Holtak hajnala, 1978) – Romero második zombifilmje, amely egy bevásárlóközpontban játszódik.

A zombik városa

Mikor Thomas atya felköti magát Dunwichban, megnyitja az utat az elátkozott lelkeknek a temetőben, hogy visszatérve bosszút álljanak. Ugyanebben az időben New Yorkban a médium Mary (Catriona MacColl) transzban meglátja „a zombik városát”, és úgy tűnik, belehal. A riporter, Bell (Christopher George) menti meg az elhamarkodott temetés után a tetszhalott lányt. Ezalatt Thomas atya az irányítása alatt álló zombik segítségével levezényel néhány iszonyatos gyilkosságot. Bell és Mary elindul megkeresni Dunwich-et, hogy megállítsák Thomas atyát még Mindenszentek előtt, mikor az összes halott feltámad, hogy bosszút álljon.

  1. 28 Days Later (28 nap múlva, 2002) – Danny Boyle rendezte, és a vírus terjedését mutatja be Londonban.

Zombieland (Zombiland, 2009) – Egy vírus miatt a világ tele van zombikkal, és a túlélők csoportja útra kel egy vidám road trip keretében.

Shaun of the Dead (Az élőhalottak hajnala, 2004) – Egy humoros zombifilm, ami a brit humorral és paródiával kísérletezik.

World War Z (Világháború Z, 2013) – Brad Pitt főszereplésével egy globális járvány ellen próbálnak megvédekezni.

Resident Evil (2002) – A népszerű videojáték alapján készült filmsorozat, ami a zombik és a biokémiai fenyegetés körül forog.

  1. Train to Busan (A zombik városa, 2016) – Egy koreai vonaton játszódik, ahol a zombik terjednek, és az utasoknak túlélniük kell.
https://youtu.be/pyWuHv2-Abk?si=PgFFa6xerRRwJtuz

The Walking Dead – Bár ez egy TV-sorozat, amelyet érdemes megemlíteni, mivel az egyik legnépszerűbb és hosszabb ideig futó zombis történet.

https://youtu.be/iTOaFootkSk?si=HOSpORgA_Z9OJG30

Ezek csak néhány példa a zombifilmek közül, és számos más remek film és sorozat található ebben a műfajban. A választás függ az ízlésedtől és attól, hogy milyen típusú zombifilmek érdekelnek: horror, vígjáték, akció stb.