Raklap kerítés építése

A raklapból készült kerítés elkészítése egy kreatív és fenntartható módja annak, hogy dekoratív határt hozz létre a kertedben vagy udvarodban. Az alábbiakban találsz egy általános útmutatót a raklapból készült kerítés elkészítéséhez:

Szükséges eszközök és anyagok:

 1. Raklapok: Gyűjts össze a kívánt számú és méretű raklapot a kerítés építéséhez. A raklapok mérete és típusa változhat.
 2. Fűrész: Szükséged lesz fűrészre a raklapok vágásához, ha a méretüket módosítani kell.
 3. Csavarok és csavarhúzó: Rögzítsd össze a raklapokat csavarokkal. Ajánlott rozsdamentes vagy kültéri használatra tervezett csavarokat használni.
 4. Kézi vagy elektromos fúró: A csavarok előfúrásához és beszúrásához szükséged lehet egy kézi vagy elektromos fúróra.
 5. Vonalzó és ceruza: Jelöld meg és mérj ki a raklapok vágási és rögzítési helyét.
 6. Egyengető és vízmérték: A kerítés vízszintes és egyenes legyen, ezért hasznosak lesznek ezek az eszközök.

Lépések:

 1. Raklapok előkészítése: Ellenőrizd és tisztítsd meg a raklapokat. Ha szükséges, vágd le a felesleges részeket vagy alakítsd át a méretüket.
 2. Tervezés: Határozd meg a kerítés tervezését. Mérj meg minden szükséges területet, és tartsd szem előtt a kívánt magasságot és stílust.
 3. Raklapok rögzítése: Rögzítsd a raklapokat egymáshoz csavarokkal és csavarhúzóval. A legtöbb esetben a raklapok hosszanti oldalán található fülökre csavarozzák őket, hogy a kerítés stabilabb legyen.
 4. Vízszintes ellenőrzés: Használj egy vízmértéket vagy egyengetőt a raklapok ellenőrzéséhez, és győződj meg arról, hogy a kerítés vízszintesen áll.
 5. Telepítés: Állítsd fel a raklapokat a kívánt helyen a kertedben vagy udvarodban. Használj vízmértéket, hogy győződj meg arról, hogy a kerítés egyenesen áll és az összes része jól illeszkedik.
 6. Dekoráció: Opcionálisan dekorálhatod a raklapokat festéssel, lakkozással vagy más kreatív ötletekkel. Például feliratokat, növénytartókat vagy világítást is hozzáadhatsz a kerítéshez.
 7. Befejezés: A kerítés elkészültével ellenőrizd, hogy minden raklap stabilan és biztonságosan van rögzítve. Ajánlott a felületét időszakosan ellenőrizni és szükség esetén karbantartást végezni.

Fontos megjegyezni, hogy a raklapok eltérő minőségűek lehetnek, és az időjárásnak való kitettség miatt elöregedhetnek és rozsdásodhatnak. Ezért javasolt időről időre ellenőrizni és karbantartani a kerítést, hogy továbbra is jól nézzen ki és biztonságos legyen.