Ginjinha ital

A Ginjinha (vagy Ginja) egy hagyományos portugál alkoholos ital, amely cseresznyeből (ginja) készül. Ez a likőr jellegzetesen édes, gyümölcsös és kissé kesernyés ízű, és gyakran cseresznye vagy cseresznyeszárítmányok hozzáadásával készül. A Ginjinha Portugália különböző részein elterjedt, és népszerű ital az emberek körében, különösen ünnepeken és rendezvényeken.

Ginjinha elkészítése:

Hozzávalók:

 • 500 g cseresznye (ginja)
 • 200 ml víz
 • 200 g cukor
 • 200 ml alkohol (általában rum vagy aguardente)
 • Citromhéj (opcionális)
 • Fűszerek (opcionális, például fahéj vagy szegfűszeg)

Elkészítés:

 1. Mossa meg és magozza ki a cseresznyéket. Ha nehézkes a magok eltávolítása, vágja be a cseresznyéket, hogy könnyebben kihúzhassa a magokat.
 2. Helyezze a cseresznyéket egy üvegbe vagy egy tiszta és száraz üvegedénybe.
 3. Készítse elő a cukorszirupot. Ehhez forralja fel a vizet és a cukrot egy lábasban, majd keverje, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ha kívánja, hozzáadhat citromhéjat vagy fűszereket a cukorsziruphoz a különleges íz érdekében.
 4. Öntse a cukorszirupot a cseresznyékre az üvegben.
 5. Adjon hozzá alkoholt (rum vagy aguardente) az üvegbe.
 6. Jól zárja le az üveget, majd alaposan rázza meg, hogy az összetevők jól összekeveredjenek.
 7. Hagyja az italt pihenni legalább egy hétig, hogy az ízek jól összeérjenek és az alkohol bejusson a cseresznyékbe.
 8. Miután az ital elkészült, töltsön belőle egy kis pohárba, és élvezze a Ginjinha ízét. Hagyományosan általában kis poharakban szolgálják fel, és néha cseresznyével a pohárban díszítik.

A Ginjinha egy ízletes és hagyományos portugál ital, amelyet gyakran fogyasztanak az emberek egy jó beszélgetés vagy egy jó étel mellé. Legjobban hűtve vagy jeges pohárban tálalják, hogy kellemesen hűtse a forró nyári napokon vagy az év bármely szakában.

https://youtu.be/TXxTlZFx0NY?si=0UtKC53YljpwuDZQ