Fürj ketrec házilag

Nézd meg a videókat, hogyan kell fürj ketrecet készíteni házilag.

Fürj ketrec házilag

A fürjnevelő ketrec házilag való elkészítése nem túl bonyolult, de néhány fontos szempontot figyelembe kell venni a fürjek számára biztonságos és kényelmes környezet biztosítása érdekében. Itt van egy egyszerű útmutató a házi fürjnevelő ketrec elkészítéséhez:

Szükséges anyagok:

 1. Fa deszkák vagy lécek (általában fenyőfa vagy rétegelt lemez használható)
 2. Háló vagy drótháló (a fürjek elkerítéséhez)
 3. Csavarok és csavarhúzó
 4. Szögek
 5. Szabványos ajtózár vagy zárszerkezet
 6. Szalagmérő
 7. Fűrész és egyéb szerszámok a fa megmunkolásához
 8. Fényforrások és melegítők a fürjek számára (ha szükséges)

Lépések:

 1. Tervezés: Először is tervezd meg a ketrec méreteit és elrendezését. Gondold át, hogy hány fürjét szeretnél tartani, és milyen kiegészítő elemeket szeretnél a ketrecben, például itatót, etetőt és pihenőhelyeket.
 2. Vágás és szerelés: Vágj ki vagy szabd meg a fa deszkákat vagy léceket a ketrec fő keretének és oldalainak elkészítéséhez. Rögzítsd össze a részeket csavarokkal vagy szögekkel a megfelelő méretű ketrec létrehozásához. Egy része lehet a felső tető, amelyet később feltehetsz és eltávolíthatsz.
 3. Háló: Fedd be az oldalakat és a tetejét hálóval vagy dróthálóval, hogy a fürjek ne tudjanak kiszökni. A dróthálót a fa keret körül rögzítsd szögekkel vagy szögesdróttal.
 4. Ajtó: Készíts egy ajtót vagy fedeleket, amelyek könnyen nyithatók és zárhatók. Ehhez ajtózárakat vagy zárszerkezeteket használhatsz.
 5. Belső kialakítás: Helyezz el itatókat és etetőket a ketrecben, és gondoskodj arról, hogy a fürjeknek legyenek pihenőhelyeik és rejtőzési lehetőségeik. Az egyes fürjeknek külön helyet is biztosíthatsz, ha különítve akarod tartani őket.
 6. Fűtés és világítás (opcionális): Ha a fürjeknek szükségük van melegre vagy extra világításra, készíts be megfelelő fűtőberendezéseket vagy lámpákat.
 7. Helyezés: Helyezd el a fürjketrecet egy olyan területen, ahol a fürjeket védi az időjárástól és a ragadozóktól. A szabadban elhelyezett ketrecet fedd le egy tetővel vagy ponyvával, hogy megvédje az esőtől és a naptól.
 8. Szemlélődj: Győződj meg róla, hogy a fürjeknek mindig van friss vízük és megfelelő táplálékuk. Tartsd rendben a ketrecüket, és figyelj a fürjek egészségére és jólétére.

Fontos, hogy a fürjnevelő ketrec megfelelő méretű legyen, hogy a madarak számára elegendő hely és mozgásterük legyen. Továbbá, rendszeresen tisztítsd meg a ketrecet, hogy megakadályozd a fertőzéseket és a betegségeket. Nevelj gondosan gondoskodva a fürjekről, és szánj időt a megfelelő ápolásukra és figyelésükre.