Édesburgonya főzési ideje

15-20 perc.

Az édesburgonya főzési ideje attól függ, hogy milyen módon készíted el, és az édesburgonya méretétől is függ. Itt van egy általános útmutató az édesburgonya főzési idejéhez:

  • Sütve: Ha az édesburgonyát sütödbe vagy sütőben készíted el, először meghámozhatod és kisebb darabokra vágva főzd 15-20 percig forrásban lévő vízben. Ezután süsd 180-200 fokon (előmelegített sütőben) körülbelül 20-30 percig, vagy amíg a burgonya puhává válik és enyhén megpirul.
  • Püré: Ha édesburgonyapürét szeretnél készíteni, a meghámozott és felkockázott édesburgonyát forrald sós vízben 15-20 percig, majd töröld össze vagy pépesítsd botmixerrel.
  • Főzve: Ha édesburgonyát szeretnél főzve enni, először meghámozhatod és kockákra vágva főzd 10-15 percig forrásban lévő vízben, vagy amíg megpuhul. Ezután szűrd le és tálald.

Az édesburgonya méretétől és főzési módtól függően a pontos főzési idő változhat, így érdemes ellenőrizni a puhulást villával vagy késsel. Az édesburgonya akkor kész, amikor könnyen belemegy a villa vagy kés, de még nem válik péppé.