Csirkemell főzési ideje


A csirkemell főzési ideje függ a hús vastagságától és a választott főzési módtól. A csirkemell átsütése vagy párolása általában gyorsabb, míg a sütés hosszabb időt vehet igénybe. Itt vannak az általános útmutatók a csirkemell főzési idejéhez különböző módszerek szerint:

 1. Sütés serpenyőben vagy sütőben:
  • Vékony csirkemell szeletek (kb. 1 cm vastagság): 2-3 perc per oldal (serpenyőben) vagy 15-20 perc (sütőben, 180-200°C).
  • Vastagabb csirkemell szeletek (kb. 2-3 cm vastagság): 4-5 perc per oldal (serpenyőben) vagy 25-30 perc (sütőben, 180-200°C).
 2. Grillezés:
  • Csirkemell szeletek (kb. 1-2 cm vastagság): 4-6 perc per oldal közepes hőn.
 3. Párolás:
  • Csirkemell szeletek (kb. 1-2 cm vastagság): 10-15 perc alacsony lángon, fedő alatt.
 4. Mikrohullámú sütés:
  • Csirkemell szeletek (kb. 1-2 cm vastagság): 6-8 perc közepes teljesítményen. Időről időre ellenőrizd és fordítsd meg azokat.

Fontos, hogy mindig ellenőrizd a csirkemell belső hőmérsékletét egy hőmérővel. A biztonságos belső hőmérséklet a csirkemellnek legalább 75°C (167°F). Ne felejtsd el, hogy a csirkemell a sütés után is hőtartalékban folytatja a sülést, tehát hagyd pihenni néhány percig, mielőtt felszeleteled vagy tálalod.

A főzési idők csak tájékoztató jellegűek, és a konkrét idők változhatnak a csirkemell vastagságától és a főzési módtól függően. A legbiztonságosabb módja annak, hogy megbizonyosodj róla, hogy a csirkemell megfelelően elkészült, az belső hőmérséklet ellenőrzése, és ne hagyd, hogy a hús szárítódjon ki vagy túlságosan megsüssön.

Csirkemell főzési ideje