Bordó szín keverése

Keverd össze a piros és a kék festéket.

Vízfestékből bordó szín keverése némi kísérletezést igényel, mivel a bordó egy mély, gazdag árnyalat, és többféle alapszín kombinálásával érhető el. Az alábbiakban bemutatom, hogyan keverj bordót vízfestékből:

Szükséges eszközök:

 • Piros vízfesték
 • Kék vízfesték
 • Lila vagy bíbor (szőlő) vízfesték
 • Paletta vagy sima felület a festékkeveréshez
 • Vízpohár
 • Ecset

Lépések:

 1. Készítsd elő a színmintákat: Helyezz el kis mennyiségű piros, kék és lila (vagy bíbor) festéket a palettán vagy egy másik sima felületen. Ezek az alapszínek segítenek a bordó szín keverésében.
 2. Keverd össze a pirosat és a kék festéket: Kezdd azzal, hogy egyenlő mennyiségű piros és kék festéket keversz össze egy üres területen a palettán vagy a felületen. Ez egy lila színt fog létrehozni.
 3. Adj hozzá lila festéket: Az elkészített lila színhez adj hozzá egy kis mennyiségű lila vagy bíbor festéket. Ez mélyíti a színt és közelebb hozza a bordóhoz.
 4. Finomítsd a színt: Vizsgáld meg az eredményt, és döntsd el, hogy szükség van-e további finomításra. Ha a szín túl lila, adj hozzá kis mennyiségű piros festéket a bordósabb árnyalat eléréséhez. Ha a szín túl sötét, adj hozzá kis mennyiségű kék festéket a szín világosításához.
 5. Vizsgáld meg az eredményt: Folyamatosan vizsgáld meg az eredményt, és finomítsd a színt addig, amíg el nem éred a kívánt bordó árnyalatot. Jegyezd fel azokat a mennyiségeket, amelyeket a színkeveréshez használtál, hogy később ismételten létrehozhassd ugyanazt a bordó színt, ha szükséges.
 6. Használd fel a kész bordó színt: Amikor elérted a kívánt bordó színt, már felhasználhatod azt a festményedben vagy a művészeti projektjeidben.

A vízfesték bordó színkeverése némi gyakorlást igényelhet, mivel a bordó színárnyalatai változhatnak a piros, kék és lila festékek arányától függően. Ne félj kísérletezni, és finomhangold a színt, amíg eléred a kívánt eredményt.